Heja Framtiden podcast #22: Mathias Sundin

Heja Framtiden podcast #22: Mathias Sundin

Mathias Sundin, Warp Institute. Foto: Christian von Essen, Hejaframtiden.se

Mathias Sundin är riksdagsledamoten som tröttnade på gnället. Han hoppade av politiken för att satsa helhjärtat på sitt framtidsprojekt Warp Institute, med bland annat ”Sveriges mest optimistiska Facebook-grupp”, föreläsningar, böcker och rapporter. Nu ska han hjälpa till att crowdfunda världens första privata expedition till en asteroid. Hör Mathias berätta hur vi ska få framtiden att komma snabbare – och varför vi borde fokusera mer på möjligheter än på problem.


Lyssna på SpotifySoundcloudAcastiTunes 
Programledare: Christian von Essen

Become a Patron!

2 Replies to “Heja Framtiden podcast #22: Mathias Sundin”

 1. Hej Mathias.
  Fick precis syn på din grupp och gillade även din inställning att det fanns sådant som var bättre förr, att mycket är bra i dag och i morgon blir det ännu bättre.
  Det är lätt att klaga men det ger mest bara negativa energier.
  ” Optimisten och pessimisten har lika många fel, men optimisten har det mycket roligare ”
  Jag vet inte vad som står först på din agenda men jag ” halkade in här ” genom förslaget om föredrag om hjärnforskning och vår inneboende potential.
  En grupp för konsentration på positivt tänkande kommer inte en dag för tidigt.
  I dag betalar vi höga arvoden till politiker som verkar använda mesta delen av sin tid att hitta felen hos andra politiker, hur civiliserat är det.
  Vi har många utmaningar att ta hand om och behöver gå tillväga på lite annat sätt. Någon politiker sade att ” Det är lätt att samla folk mot någonting men svårt att samla folk för någonting ”
  Att säga att någonting skulle vara bra kan man snabbt få försvara, däremot får man oftast medhåll om man skulle kritisera någonting. Medhåll kanske inte är så mycket värt heller i negativa sammanhang. Att få försvara det man tycker vara bra kan ju vara possitivt eftersom det uppenbarligen väckte intresse. Att kunna hantera det utan argumentation och respekt att inte alla måste tänka som jag ger ju istället en möjlighet att beskriva hur man tänker.
  Kommunikationsmässigt kan vi lätt fastna i missförstånd om saker vi egentligen är helt överens om men ser bara saken ur lite olika perspektiv.
  Ofta kan det bli en princip att hålla fast vid något och försvara det varesig det visar sig vara bra eller inte.
  Ett possitivt forum är ett gott initiativ.
  Lycka till med skapandet av en possitivare atmosfär.
  Med värme // Tor-Björn 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.