Skippa Nyheterna

Skippa Nyheterna

Måste vi verkligen slaviskt följa nyheterna för att hålla oss informerade?

Den frågan ställer sig Tobias Wahlqvist i sin bokdebut, sakprosan ”SKIPPA NYHETERNA – varför jag slutade läsa nyheter och varför du också borde göra det” (Heja Framtiden Förlag). Med en rapp och medryckande blandning av humor och allvar tar han läsaren på en resa som sträcker sig från nyhetsredaktioner till det mänskliga psyket – och hur beslutet att kliva bort från nyhetshetsen har gjort honom både bättre informerad och mindre stressad.

Tobias Wahlqvist berättar:

”För sju år sedan blev jag utmattad och slutade läsa nyheter. Från att ha varit inne på både inhemska och internationella nyhetssajter i stort sett hela tiden, gick jag till att inte klicka på en enda länk. Jag hade helt enkelt inte energi för att ta del av resten av världens bekymmer. Mina egna räckte gott och väl.” 

”Så småningom mådde jag bättre, men jag började aldrig konsumera nyheter igen. Istället blev jag allt mer intresserad av dynamiken bakom nyhetsrapporteringen, både det som driver nyhetsmedia och de psykiska faktorerna bakom vår fascination med nyheter – samt hur vår nyhetskonsumtion faktiskt kan påverka oss fysiskt.” 

”Vi är många, framför allt av min generation och äldre, som under uppväxten matats med mantrat ”läs nyheterna för att hålla dig informerad”. Jag vill med ”Skippa Nyheterna” visa att det är fullt möjligt att bli mer och bättre informerad genom att söka information på andra sätt än genom att rutinmässigt följa nyheter i tidningar, tv och på internet. Jag hoppas att boken, och mitt exempel, kan hjälpa andra till en mer informerad och mindre stressig vardag.”

För intervjuförfrågningar: Tobias Wahlqvist, tobbo@tobbo.com, 0704804984

För recensionsexemplar: Christian von Essen, christianvonessen@gmail.com, 0737312818 

Pressbilder finns här!

Beställ direkt i webbshoppen eller på Adlibris.

Ljudboken finns på StorytelNextory och Bookbeat

Läs mer om boken på www.skippanyheterna.se