Heja Framtiden podcast #178: Viktor Lidholt

Heja Framtiden podcast #178: Viktor Lidholt

Viktor Lidholt. Photo: Christian von Essen, hejaframtiden.se

Viktor Lidholt är programmeraren vars egenbyggda plattform började användas av spelutvecklare över hela världen. Efter en galen tid i Silicon Valley med avslutning på Google, bestämde han sig för att ta tag i ett av vår tids stora demokratiska knäckfrågor: nyheterna. På Newsvoice.com hjälps användare åt för att skapa så neutrala nyheter som möjligt, samtidigt som läsaren får möjlighet att fördjupa sig i källor med olika perspektiv för att lära sig mer. Som prenumerant får du dessutom nyheterna upplästa i örat. I avsnitt 178 berättar Viktor om hur det hela går till. 

Lyssna på Spotify, AnchorSoundcloudAcastApple
Programledare: Christian von Essen

2 Replies to “Heja Framtiden podcast #178: Viktor Lidholt”

 1. Neutrala nyheter är inte lätt. Enligt mig bör de så långt möjligt bygga på faktakoll och ifrågasättande förhållningssätt och ansvarig utgivare.
  Tyckte idén var mycket bra och kollade Newsvoice . Tycker dessvärre inte man lyckas med ’kvalitetskontroll. Det är förvisso en motpol till etablerad forskning och journalistik men det behöver ju inte bli bra. Tycker det hade varit bra om ni kunde ifrågasatt produkten i er pod.
  Exempel finns för t e x klimatfrågan där Tege Tornvall för Klimatsans får i princip hela nyhetsutrymmet. En av få som går emot etablerad och av IPCC validerad kunskap

  Mvh Dag

  1. Hej Dag!

   Om du lyssnar lite mer noga på avsnittet märker du att vi tydligt nämner att det handlar om Newsvoice.com, INTE .se – den senare är en sajt som snarare bär doften av högerkantstrollfabrik. Så jag förstår att du blev besviken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.