Heja Framtiden podcast #292: Sara Bergqvist

Heja Framtiden podcast #292: Sara Bergqvist

Sara Bergqvist, HKScan. Foto: Christian von Essen, hejaframtiden.se

Kan kött verkligen vara hållbart? Det beror nog på vem man frågar, men ur ett svenskt perspektiv är köttproduktionen betydligt mindre klimatpåverkande än i andra delar av världen (och vi har i princip ingen antibiotikaanvändning alls). Heja Framtiden träffade Sara Bergqvist, marknads- och kommunikationsdirektör på HKScan, för ett samtal kring hållbarhetsarbetet och hur man jobbar för att reducera primärproduktionens klimatavtryck – bland annat genom det växande Gårdsinitiativet. Avsnittet är en del av projektet Framtidens hållbara matsystem, som är ett magasin och en plattform i samarbete med Livsmedelsföretagen.

Lyssna på SpotifyAnchorAcastApple 
Programledare: Christian von Essen

Beställ Christian von Essen och Henric Smolaks nya bok Nu fattar jag!

Eller köp in den till företaget mot faktura till mängdrabatt

2 Replies to “Heja Framtiden podcast #292: Sara Bergqvist”

  1. Hej! Tack för en bra podd! Men intervjun med Scan-anställde Bergqvist blev jag besviken på. Det är självklart att ett köttföretag vill framställa sin produkt som bra på alla sätt och vis. Men med tanke på forskningens klara bild av kött som klimatfarligt så tyckte jag att hon kom undan allt för lätt med sin skönmålning. Om man nu ska bjuda in någon sådan på detta tema så bör man ha utrustat sig med fakta och tuffa frågor för att det ska bli meningsfull eller ta in någon, som till exempel en forskare, som inte är anställd för att föra fram en friserad sanning, tänker jag. vänligen, Martin

    1. Hej Martin! Tack för detta – jag förstår absolut hur du menar. Jag har en del intervjuer kring växtbaserad mat på ingång, men jag tycker det är intressant att höra om köttproducenternas hållbarhetsarbete också. Jag försöker ta in så många perspektiv på framtid och hållbarhet som möjligt och ser inte att det ena behöver utesluta det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.